+420 723 032 597 [email protected]
Služby Ceník Vybavení Náš tým

Michal Buriánek

Kondiční trénink

Zdravotní cvičení

Michal je osobní trenér se zaměřením na kondiční trénink a zdravotní cvičení.

Pohyb je celý můj život. Od devíti let jsem hrál tenis a pravidelně jsem úspěšně reprezentoval školu v atletice či jiných sportech. Ve 14 letech jsem se začal věnovat parkouru, který si získal všechnu mou pozornost. Toto umění pohybu je nejen o překonávání fyzických překážek, ale učí seberozvoji jedince po všech jeho stránkách. Díky tomu jsem se začal učit mnoha dalším dovednostem v různých disciplínách a vypracoval se až na sportovní vysokou školu. Na té jsem studoval bakalářský obor Osobní a kondiční trenér, během kterého jsem svůj zájem o pohybové dovednosti postupně přeorientoval na rozvoj kondice. Tato oblast mě zaujala natolik, že jsem dále pokračoval magisterským studijním programem Kondiční trénink a aplikovaná kineziologie. Tento obor byl z velké části zaměřen na regeneraci a zdravotní aspekty tréninku. 

Během studia vysoké školy jsem si chtěl vše vyzkoušet a své znalosti otestovat v praxi. To mě dovedlo až k závodění v několika různých sportech. Účastnil jsem se například MTB Trilogy v kategorii extreme enduro (nejextrémnější závod horských kol v ČR), mistrovství České republiky v Adventure race

(extrémní třídenní závod složený z celé řady disciplín) nebo Art moving challenge (ve svém čase největší parkourová soutěž v ČR). Příprava na takovéto akce vyžaduje značnou míru nejen kondičního tréninku.

Nyní chci své znalosti a dovednosti předávat dalším lidem, aby jejich cesta za vytouženými cíli byla snazší a efektivnější. Rád ti pomohu se zlepšením kondice (síla, rychlost, vytrvalost, koordinace nebo flexibilita) ať už ze sportovního, rekreačního nebo zdravotního hlediska.